سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فنی مهندسی

دانشگاه و عدم وجود مهارتهای لازم برای دانشجویان و فارغ التحصیلان  

کم‌توجهی نظام آموزش عالی به نیازهای جامعه یکی از دلایل بروز بحران و بیکاری فارغ‌التحصیلان است، درصورتی که نیاز اساسی یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی برای رسیدن به شغل‌ و پذیرش مسئولیت‌های تخصصی جامعه، مهارت است؛یعنی فرد علاوه بر داشتن توانایی‌های ذهنی، فیزیکی و سطح تحصیلات و همچنین ویژگی‌های رفتاری چون شخصیت، نوع نگرش، انگیزش و ارزش‌های فردی باید مهارت‌های فنی، انسانی و ادراکی نیز در طول دوران تحصیل کسب کند.

اما اینگونه که مشخص است بین دوره‌ها و موارد آموزشی دانشگاه با آنچه بازار کار از بعد مهارت فنی و علمی می‌طلبد تناسب منطقی برقرار نشده است و از طرف دیگر قبل از فارغ‌التحصیلی دانشجویان معیارهای مناسبی برای ارزیابی آنها از حیث حداقل توانمندی علمی و عملی وجود ندارد. همچنین دانشگاه‌ها و اساتید نیز نتوانسته‌اند به خوبی روحیه علمی دانشجویان را برای پیدا کردن کار مفید خود و جامعه تقویت کنند.

 

                     

 

دلایل دیگری مثل اینکه« انگیزه درصدی از جوانان از ورود به دانشگاه چیست؟» نیز بر بیکاری آنها بعد از دانشگاه تأثیر خواهد گذاشت. در میان دانشجویانی که با انگیزه کسب علم و دانش و تحقیق و بعد ورود به عرصه بازار کار وارد دانشگاه می‌شوند، عده‌ای هم هستند که قبل از دانشگاه انگیزه‌ای متفاوت با این گروه دارند و عده‌ای هم در طول دوران تحصیل در دانشگاه به واسطه عوامل بیرونی انگیزه‌ها یا بهتر بگوییم مشغله‌های جانبی دیگری به غیراز فعالیت‌هایی که اول از همه باید انجام بدهند، پیدا می‌کنند.

به هر حال افراد زیادی وارد دانشگاه شده  و سپس با توانایی، اهداف و انگیزه‌های مختلفی فارغ‌التحصیل می‌شوند اما نکته حائز اهمیت دیگر این است که بی‌شک یک فرد با مدرک فوق دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس دیگر حاضر نخواهد بود تن به هر کاری بدهد؛ حتی کارهایی که قبل از دانشگاه برای آنها ارزش قائل شده و گزینه اصلی برای او بوده است. چه بسا شاید اگر وارد همان شغل شود از لحاظ مالی در وضعیت به‌مراتب بهتری نسبت به موارد شغلی‌ای که نیاز به مدرک دانشگاهی دارند، قرار بگیرد.

بنابراین بیکاری بعد از دانشگاه به هر دلیلی ممکن است برای فرد فارغ‌التحصیل ایجاد شود؛ فارغ‌التحصیلی که ممکن است در طول دوران دانشگاه ازدواج کرده و حالا دیگر یک شریک زندگی را در کنار خود داشته باشد. اما روشن است که بیکاری در افراد - مخصوصا سرپرست‌های خانواده- می‌تواند مشکلات حادی را هم برای خانواده آنها و هم جامعه ایجاد کند. انتظار خانواده از فرزندی که چندین سال او را به‌دلیل شرایط سنی و تحصیل حمایت کرده‌اند این است که بعد از اتمام دوره دانشگاه هرچه زودتر وارد بازار کار شود. این انتظار باعث فشارهای روانی زیادی برجوان می‌شود، چنان‌که طبق بررسی‌های به عمل آمده چنین فشارهایی قدرت ایمنی بدن را کاهش داده و بنابراین فرد آسیب‌پذیرتر خواهد شد. البته طبق همین تحقیقات، شخص با یافتن کار مناسب خیلی زود قدرت ایمنی خود را باز می‌یابد...


نوشته شده در شنبه 89/6/6ساعت 12:0 صبح توسط مهندس محمد عباسی نظرات ( ) |


Design By : Pichak